Friday, 5 January 2018

,
Minuman Prosperity Juice Kembali Lagi| Lagu kegemaran Tahun Baru Cina, Gong-Xi, Gong-Xi songs semakin kedengaran di udara dan dekorasi berwarna merah telah mula kelihatan di merata-rata tempat. Sama ada anda telah bersedia atau tidak, Tahun Anjing akan bermula tidak lama lagi!

Untuk menyambut permulaan Tahun Baru Cina yang makmur ini, kami di Juice Works Malaysia telah membawa kembali minuman Tahun Baru Cina yang disukai ramai peminat Juice Works iaitu Prosperity Juice!
Diperbuat daripada campuran jus dari limau mandarin, jambu, strawberi dan kegemaran utama ramai; laici – minuman ini bertambah enak dan wangi apabila ditambahkan dengan sorbet yang lazat yang akan menyediakan anda untuk menerima kebaikkan yang akan dibawa oleh tahun baru ini.

Minuman ini boleh didapati didalam tiga saiz: Junior (250ml dan bagus untuk kanak-kanak), yang di jual pada harga RM 8.95; MIDI (450ml) yang dijual pada harga RM 10.95; dan Power (600ml), yang dijual pada RM 12.95 (semuar harga adalah termasuk GST).

Berikut adalah serba sedikit maklumat mengapa kami memilih buah-buahan yang di sebutkan sebagai ramuan minuman tahun baru kami:

1. Limau Mandarin: Buah-Buahan bermusim ini adalah rendah kalori, penuh dengan serat dan Vitamin C dan A. Sebagai rakyat Malaysia, Tahun Baru Cina tidak akan lengkap tanpa satu atau dua limau mandarin ini.

2. Jambu: Ia dikenali sebagai buah-buahan yang sihat, kaya dengan V Vitamin A, Vitamin B, Vitamin C, dan potassium, yang merupakan antioxidan and detoksifikasi yang hebat.

3. Laici: Dipenuhi dengan Vitamin C, potassium dan fibre, ia juga merupakan sumber flavonoid yang hebat untuk memerangi penyakit. Ia juga mengandungi magnesium copper, zat besi, mangan and folat – semuanya adalah penting untuk peredaran dan pembentukan darah.

4. Strawberi: Buah-buahan yang berjus ini wangi dan merah, jus ini bukan sahaja dikenali sebagai buah antioksidant yang berada di 5 tangga teratas di dunia, malah ia juga didapati mempunyai keupayaan untuk mengawal atau mengurangkan tahap gula di dalam badan kami. Oleh kerana ia mempunyai phytonutrients yang tinggi, terdapat juga peningkatan minat untuk menyelidik terhadap buah ini untuk penyakit anti-radang! 

Minuman istimewa ini hanya boleh didapati di semua kedai dan kiosk Juice Works dari 12 Jan 2018 sehingga 28 Feb 2018. Oleh itu, dapakan ia hari ini dan anda akan mendapat satu set beg angpow esklusif Juice Works secara PERCUMA, sementara stok masih ada.
Sempena cuti perayaan yang akan datang ini, kami di Juice Works ingin mengucapkan kepada anda, Selamat Tahun Baru Cina. Gong Xi Fa Cai ah!

P/s: Juice Works baru sahaja membuka kedai baru mereka di DC Mall dengan minuman eksklusif yang hanya boleh didapati di kedai Juice Works. 

Thursday, 4 January 2018

,
Althea Holiday Gold Sparkling Box| Assalamualaikum kepada semua pembaca Love Is Simple. Hari ni kinah nak berkongsi mengenai produk kecantikan daripada Althea Korea. Percubaan berani kinah mencuba produk daripada Korea. Kalau korang nak tau produk daripada Althea ni semuanya original tau. Tak main la yang fake ni. Mesti korang nak tahu mengenai Althea kan? Ok jom kita story sikit mengenai Althea.

Althea Holiday Gold Sparkling Box

Althea Holiday Gold Sparkling Box
Althea Holiday Gold Sparkling Box
Tentang Althea
Althea kalau korang nak tahu Althea kini berada di 9 buah negara seperti Malaysia, Filipina, Singapura, Indonesia, Taiwan, Thailand, dan US. Peminat KPop mesti dah biasa dengan Althea ni. Kalau korang nak tahu servis diorang pun tip top. Sedar-sedar je orang Sky Net dah sampai depan pintu rumah. Kali ni, Althea telah mengeluarkan lagi box yang bertemakan Holiday Gold Sparkling Box sempena Krismas dan Tahun Baru ni. Mesti korang tertanya-tanya apalah isi dalam kotak ni kan hihi. Kalau korang nak tahu terdapat 5 item dalam kotak yang comel ni. Antaranya ialah:
  1. Chica-Y-Chico -  One Shot Eye Pallete  (Day Drink & Wine Burgundy
  2. LEAGUERTOX GOLD FOIL SEE THROUGH ILLUMINATION MASK
  3. PETITFEE - Gold EGF Eye & Spot Patch
  4. ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream (50ml)
  5. Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer

Harga Asal Golden Sparkling Box Holiday Edition
RM448.00
Harga selepas diskaun
RM109.00

Chica-Y-Chico -  One Shot Eye Pallete  (Day Drink & Wine Burgundy)

Day Drink
Wine Burgundy
Best betul dengan set pallete daripada Chica-Y-Chico ni. Warna-warna dia pun sangat menarik. Lepasni bolehlah kinah main-main mekap try and error. Dah ada satu set ni bagi kinah dah lengkap dah. 

LEAGUERTOX GOLD FOIL SEE THROUGH ILLUMINATION MASK
Water Light Spot Step 1
Item seterusnya ialah face mask daripada Leaguertox. Kalau korang semua nak tahu, mask ni ada dua step. Step yang pertama ialah Water Light Spot dan step kedua pula ialah Gold Foil See Through Illumination Mask. Mask ni sesuai untuk semua jenis kulit. Jadi, korang tak payah risau ye. Kinah akan cerita ikut step by step ye.

Step pertama ni ada empat keping patch. Selepas cuci muka dari sebarang kotoran dan mekap, korang boleh apply Water Light Spot ni mengikut tempat yang disarankan seperti gambar kinah di bawah ni. Kalau korang perhatikan di bahagian smile line patch tu macam tak berapa lekat. Jadi pandai-pandai la nanti korang adjust ye.
Step 1 Water Light Spot
Lepas step pertama, kita cuba step yang kedua pulak iaitu Gold Foil See Through Illumination Mask. Panjang betul namanya. Apa yang best mask ni kalau korang nak tahu lain daripada yang lain tau. Selalunya mask yang kita guna tu kosong je tapi yang ni tak. Ada emas di mask kita. Tapi korang jangan salah pakai pulak ye. Oh ye sebelum terlupa, jika korang ada luka atau ada masalah kulit jangan pakai ye. Takut jadi lain pulak. Apa-apa pun tanya dulu pada yang pakar sebelum korang nak guna.
Gold Foil See Through Illumination
Review Kinah
Lepas guna mask ni, segar dan  sejuk je rasa muka ni. Macam baru balik buat facial pulak. Kalau korang nak beli mask ni harga asalnya ialah RM14.00. Tapi korang kena rajin bukak website Althea kot kot la ada promosi. Tengah ada promosi ni korang borong. Syokk tau mask ni. Rugi korang tak cuba.
Step 2 Gold Foil See Through Illumination
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch
 Petitfee Gold & EGF Eye Spot Patch
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch ni dihasilkan daripada gold, green tea, aloe vera, caciar dan ginseng. Korang yang berminat nak mencuba eye and spot patch boleh dapatkan terus di website Althea. Cepat order sebelum habis. Nak beli boleh klik terus di sini. Peringatan untuk korang, Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch ni selalu sold out. So cepat-cepatla buat stock.
Petitfee Gold EGF Eye & Spot Patch
Cara nak gunanya pun mudah, selepas cuci muka dan apply toner di muka bolehlah tepek patch tersebut di bawah mata atau pun di kawasan-kawasan spot selama 20 hingga 30 minit supaya essence tu terserap di kawasan yang bermasalah. Bau dia pun sangat wangi rasa sayang pulak nak guna haha. Tapi once korang dah buka, patch ni hanya tahan selama 2 bulan sahaja  ye. So nak dapatkan result yang baik, gunakannya secara konsisten. Memang korang tak kan menyesal beli ni.
Petitfee Gold EGF Eye & Spoy Patch
Review Kinah
Hoho yang ni paling kinah suka. Mata ni dah macam panda tau tak sebab tak cukup tidur. Sekarang ni tak risau dah sebab adanya Gold EGF Eye & Spot Patch. Lepas beberapa hari guna kesan sembap dan mata panda dah mula kurang. Masa mula-mula pakai tu macam rasa sejuk je rasa sebab patch tu nak mula bertindak. Kesannya memang best sangat. 

ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream (50ml)

ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream
ONSAEMEEIN - Lumiere Gold Daily Cream
Pertama kali sebenarnya kinah guna cream daripada Korea tau. Kesannya menakjubkan. Alhamdulillah kulit kinah sesuai dengan krim ONSAEMEEIN ni. Baunya pun sangat wangi. Terdapat 5 kandungan utama yang terdapat dalam ONSAEMEEIN Lumiere Gold Daily Cream iaitu emas, propolis extract, shea butter, niacinamide dan adenosine

Onsaemeein Lumiere Gold Daily Cream
Onsaemeein Lumiere Gold Daily Cream
Review kinah
Selepas beberapa hari guna, dah boleh nampak kesannya tau. Kulit muka kinah ni nampak lebih glowing. Satu lagi yang kinah perasan masa belek muka di cermin, lubang pori pada muka ni pun dah mula kurang dah. Memang puas hati sangat la dengan ONSA EMEEIN ni. Hanya guna sikit je sebab teksturnya agak moist sikit. Jadi kinah guna sikit je. Tapi hasilnya memang Woww.

Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer

Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer
Item seterusnya ialah lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer. Sesungguhnya ni adalah lipstick yang menjadi favourite kinah sekarang. Asal nak keluar calit sikit. Warna dia pun takde striking sangat soft gitu. Apa yang best dengan NakeUp Face ni bila apply kat bibir je kita rasa mint mint berangin. Selesa sangat pakai. 
Lipstick NakeUp Face C-Cup Lip Tox Tick #Stealer
Untuk pengetahuan korang juga, lipstick ni mengandungi Rose Hip Fruit OilMacadamia seed butter dan  jojoba seed oil malah bukan saja bertindak sebagai lipstick boleh juga jadi  Lip balm + Lip plumper + Lipstick + lip tint + lip treatment. So pada mereka yang ada masalah bibir kering bolehlah cuba lipstick ni.
Review Kinah
Kinah memang selesa guna lipstick Nake Up Face # Stealer ni. Best sangat. Cuma yang tak bestnya tak kekal lama. Lepas makan je hilang dan korang kena la apply semula. So far itu je la yang dapat kinah cerita. 
Menariknya bila shopping di Althea ni korang akan dapat free sample tau. Kinah dapat sample daripada Missha skincare sample kit, satu jenama yang popular dalam kalangan orang Korea. Kalau ok dengan Missha boleh order nanti.

Nampak tak kad comel tu? Kalau korang nak tahu kad ni korang boleh gores dan lihat sama ada korang dapat berapa diskaun untuk pembelian seterusnya. Menarikkan. Tunggu apa lagi cepat dapatkan segera sebelum habis.

,
Tip Nampak Cantik Tanpa Bersolek| Dah lumrah, wanita dan kecantikan berpisah tiada. Definisi cantik bagi seorang wanita ialah nak kelihatan menarik dan bergaya namun itu semua memerlukan belanja yang tinggi. Mana taknya setiap bulan perlu ada peruntukkan untuk buat facial di pusat kecantikan malah ada yang sanggup berhabis ribuan ringgit semata-mata untuk cantik. Korang tak payah la nak berhabis duit bagai untuk cantik, sebab ada caranya nak cantik tanpa memerlukan kos yang tinggi. Nak tahu caranya baca dulu Tip Nampak Cantik Tanpa Bersolek yang kinah nak kongsikan ni.

Tip Nampak Cantik Tanpa Bersolek


Tip Nampak Cantik Tanpa Bersolek
Tip Nampak Cantik Tanpa Bersolek
Tinted Moisturiser Dengan SPF
Setiap kali nak keluar rumah, jangan lupa guna tinted moisturiser berbandinding bedak asas. Kenapa? Kalau nak tahu tinted moisturiser bertindak melindungi wajah kita daripada sinaran matahari yang terik di samping dapat membantu untuk mengimbangi warna kulit dan melembapkan kulit wajah. Lepasni amalkan ye.

Secawan Vitamin C Yang Panas
Apa tu? Ha, kita sebenarnya digalakkan untuk minum secawan air panas yang dicampur dengan lemon. Tapi mengapa? Bila kita minum secawan air lemon, ia akan memotong jumlah radikal bebas yang masuk ke dalam tubuh badan kita. Hal ini secara tidak langsung dapat membuatkan kulit wajah kita kekal segar, sihat dan berseri.

Guna Penyegar Wajah Bebas Alkohol
Kebiasaannya, kita akan guna penyegar wajah setelah selesai mencuci muka. Seeloknya gunakan penyegar wajah yang bebas alkohol supaya dapat memberi kesan yang baik kepada tona kulit kita di samping dapat membuang sisa-sia mekap kita pada waktu pagi.

Skrub Wajah Dua Kali Seminggu
Jangan malas untuk menggunakan skrub wajah. Mencuci sahaja sebenarnya tidak cukup. Hal ini kerana masih terdapat sel-sel kulit mati yang terdapat diwajah kita dan hanya dapat disingkirkan melalui penggunaan skrub wajah. Gosok dengan lembut skrub pada wajah lebih kurang satu minit sebelum dibilas dengan air dan lap sehingga kering.

Elak Sentuh Wajah
Tabiat gemar memegang wajah ketika menonton televisyen, sambil berbaring di atas sofa dan sebagaunya perlu dihentikan segera. Hentikan memegang wajah tanpa sebarang sebab. Jika ada jerawat jangan picit ini kerana akan menyebarkan baketria pada wajah kita. Kinah pernah kongsikan artikel Jangan Usik Wajah Sendiri

Monday, 1 January 2018

,
Tanda Nanas Dah Masak | Nanas merupakan buah tropika yang disukai ramai. Rasanya yang masam manis dan banyak air. Nanas ni kalau buat gulai pajeri dan masak lomak pergh sedapnya wehh. Oh ye perkara ni biasa sangat bila beli nanas. Bila beli ada je yang tak kena. Buah tak masak lagi la, buah dah masak sangat, dah busuk ehh macam-macam lagi la. Harap lepas baca tip Tanda Nanas Dah Masak ni takda la silap beli nanas lagi ye.
Tanda Nanas Dah Masak
Lihat Daunnya
Perkara pertama perhatikan warna daunnya, kalau daunnya warna hijau gelap dan segar tandanya nanas tu dah masak. Kalau daun hijaunya mudah dicabut itu tandanya buah tu ranum. Elakkan beli nanas apabila daunnya bernoda bintik hitam ataupun coklat.

Sentuh Buahnya
Bila kita sentuh buahnya, buahnya tak lembik bila ditekan itu tandanya buah tu elok. Cuba perhatikan bahagian atas 'mahkota'  nanas tu, jika ada kecacatan jangan beli dan jangan lupa buat perbandingan berat dan ukuran dengan nanas yang lain. Semakin berat nanas, makin banyak la air nanas. 

Cium Aroma
Cium aroma dari bahagian bawah ye. Bila cium, akan timbul aroma yang segar, manis dan harum. Ingat ye tak semua kulit nanas berkulit hijau tu mentah tau ianya bergantung pada jenisnya juga. Sebenarnya cium aroma ni lebih baik berbanding yang lain. Jika ada bau yang tak menyenangkan atau fermentasi dan muncul lalat di sekitar buah nanas lupakan je niat nak beli tu.

Perhatikan Mata Pada Kulit Nanas
Perhatikan betul-betul mata pada kulit nanas tu, jika nanas yang elok masak mata pada kulit tu bentuknya membulat, ukurannya pula hampir sama dan tidak menonjol. Nanas yang mentah pulak, bentuk matanya kelihatan lonjong, menonjol dan berduri kecil.

Teliti Bahagian Bawah Nanas
Nanas yang sedang elok masak jika kita teliti di bahagian bawahnya kelihatan bentuknya membulat dan penuh. Nanas yang mentah pulak, bahagian bawahnya kelihatan lonjong dan berwarna hijau tua. Jangan beli nanas kulitnya berkedut dan coklat kemerahan itu tandanya buah nanas dah mula busuk.

Tags
Nanas dah masak, tanda nanas masak, tanda nanas dah masak
,
Selamat Tahun Baru 2018| Assalamualaikum dan selamat pagi semua. Akhirnya 2017 telah melabuhkan tirai. Hari ni hari baru di tahun yang baru, azam pun mesti baru kan. Semoga tahun baru ni lebih baik dari tahun sebelumnya. Apa azam tahun baru korang? Kinah pulak azam tahun lepas kita carry forward tahun ni. Hahaha azam apa tu la sampai carry forward. Azam nak kurus la apa lagi. Azam nak kurus bukan untuk cantik tapi untuk kesihatan. Moga tahun ni dapatlah laksanakan azam tu.
Selain tu, kinah nak mantapkan lagi blog sedia ada ni. Doakan moga kinah terus istiqomah. 

Sunday, 31 December 2017

,
LAB Park di Bandar Baru Sri Klebang Ipoh| Masa balik kampung aritu, dah takde aktiviti nak buat jadi suami bawak pergi ke LAB Park di Bandar Baru Sri Klebang. Kinah tahu tempat ni pun dalam facebook. Orang yang paling excited sekali Thahirah lah. Dia suka tengok lampu yang ada kat situ. Habis dia teroka dalam tu. Siapa yang ada berdekatan dengan Ipoh, bolehlah singgah ke sini. Sebenarnya pameran lampu ni bukan pameran lampu semata-mata tau, di sini juga terdapat pameran hartanah yang dikendalikan oleh Kinta Properties. So, pada yang tengah intai rumah tu bolehlah singgah sini sambil intai rumah boleh tangkap gambar sekali.


Untuk pengetahuan semua, pameran ini bermula pada 15 Disember yang lepas dan akan berakhir pada 7 Januari 2018 ni. Pameran ini bermula pada hari Khamis sehingga hari Sabtu kalau tak silap kinah la. Meh kinah belanja sikit gambar di sekitar LAB Park.





Masa kinah pergi, orangnya ramai betul. Dari pada yang muda sampailah warga emas masing-masing nak tengok cahaya warna warni ni. Parking tak usah cakap la, asyik penuh je. Oh ye kalau korang lapar, kat sini ada juga booth makanan. Kinah saja nak cuba Vietnamese Roll. Tak pernah cuba lagi VIetnam Roll ni. Ada macam-macam pilihan, dalam banyak-banyak tu kinah pilih ketam. Sebab ketam je yang available atas meja tu. Hat lain in the making.


Vietnamese Roll Ketam


Sambil makan-makan tu korang boleh layan live band yang buat persembahan di situ. Masa kinah datang ni takde pulak orang buat persembahan. Takpela takde rezeki nak tengok. Jangan lupa singgah sini nanti tau. Tempat ni tak susah pun nak cari. Tepi jalan pun dah nampak dah.