Showing posts with the label TipsShow All
7 Cara Lembutkan Hati Isteri Tengah Marah

7 Cara Lembutkan Hati Isteri Tengah Marah| Sedangkan air laut ada pasang surut, ini kan pula suami isteri. Biasa lah tu, ada masanya mood isteri tu ada swing sikit. Jika ada tak kena dimatanya, mula lah si suami yang jadi ma…

Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla

Tips Penjagaan Rambut Untuk Wanita Bertudung Dengan Safi Shayla  | Siapa kata apabila bertudung ni rambut tak perlu dijaga. Sebenarnya apabila kita bertudung, lagi perlu dijaga kerana rambut kita sepanjang hari bertutup. Kalau …

3 Tip Atasi Semut Dengan Cara Selamat

3 Tip Atasi Semut Dengan Cara Selamat | Semut merayap dalam rumah tu perkara biasa tapi bila terlalu banyak akan mendatangkan masalah kepada kita. Kinah pun tak terlepas dengan masalah semut ni. Kadang-kadang tu jumpa semut be…

7 Tip Kembalikan Aura Romantis Suami Isteri

7 Tip Kembalikan Aura Romantis Suami Isteri | Apabila usia sesuatu perkahwinan dah banyak tahun, sedikit sebanyak aura romantis antara suami isteri semakin berkurangan. Hal ini mungkin berlaku disebabkan beberapa faktor sepert…

6 TIP ELAKKAN HASUTAN DASIM

Perasan tak dalam rumahtangga ada ketika serba tak kena, kadang rasa nak marah tak tentu pasal, kerap prasangka buruk pada pasangan, isu kecil pun boleh jadi isu besar.Tengok muka pasangan pun rasa meluat, tapi dalam hati rasa s…

Tengah Bersedih? Amalkan Tips Ni

Tengah Bersedih? Amalkan Tips Ni | Biasalah hidup ni tak selalunya ceria, kadang-kadang ada suka, kadang-kadang berduka. Kita tak boleh biarkan diri tu sedih atau kecewa berpanjangan, tak elok untuk kesihatan diri korang tu. Ap…

Penerbangan Selesa Bersama Air Asia Airlines

Penerbangan Selesa Bersama Air Asia Airlines |   Korang tengah plan nak pergi bercuti ke tu? Dah decide nak pergi mana cuti nanti? Dah decide nak pergi mana mesti salah satu dalam plan nak pergi dengan apa nanti ye dak. Apa ka…

Cari Masa Berkualiti Dengan Bercuti

Cari Masa Berkualiti Dengan Bercuti | Selamat bercuti kepada semua. Disebabkan cuti pada tahun ni boleh dikatakan agak banyak, cuba rancang cuti korang tu supaya cuti tu dapat digunakan dengan sebaiknya. Bagi ibu bapa yang ber…

Potongan Jeans Untuk Mereka Tubuh Berisi

Potongan Jeans Untuk Mereka Tubuh Berisi | Fesyen sekarang ni pelbagai terutamanya seluar jeans. Seluar jeans sering kali menjadi pilihan untuk mereka yang ingin tampil dengan gaya yang lebih kasual. Teksturnya yang lebih tebal…

Tip Nampak Cantik Tanpa Bersolek

Tip Nampak Cantik Tanpa Bersolek | Dah lumrah, wanita dan kecantikan berpisah tiada. Definisi cantik bagi seorang wanita ialah nak kelihatan menarik dan bergaya namun itu semua memerlukan belanja yang tinggi. Mana taknya setiap…

Tanda Nanas Dah Masak

Tanda Nanas Dah Masak | Nanas merupakan buah tropika yang disukai ramai. Rasanya yang masam manis dan banyak air. Nanas ni kalau buat gulai pajeri dan masak lomak pergh sedapnya wehh. Oh ye perkara ni biasa sangat bila beli nan…

Idea Dekorasi  Ruang Tamu

Idea Dekorasi  Ruang Tamu | Setiap orang mengimpikan rumah yang cantik dan tersusun rapi. Namun begitu, untuk merealisasikan impian tersebut memerlukan modal yang banyak untuk mengupah mereka yang lebih arif dan profesional dal…

Formula Kurus Teknik Malas, Bagaimana Budak Gemuk Hilang 20Kg Dalam Masa 5 Bulan

Formula Kurus Teknik Malas, Bagaimana Budak Gemuk Hilang 20Kg Dalam Masa 5 Bulan| Seluar dah semakin ketat, baju pulak dah sendat. Argh stressnya bila jadi macam ni. Dah macam-macam cara mencuba menguruskan badan tapi satu pun…

Cara Nak Hilangkan Kesan Hangit Pada Periuk

Hari ni kinah nak berkongsi sedikit tips. Tips kali ni cara untuk menghilangkan kesan hangit pada permukaan periuk. Biasalah kekadang bila ter over cook hangitlah jadinya. Jadi bila nak mencucinya cukup payah dan memerlukan ten…

Cairkan Coklat Masakan Dengan Betul

Ha selalunya korang buat yang mana satu? No 1,2,3? Tak semua orang tahu cara yang betul untuk cairkan coklat masakan ni. Ni kinah kongsikan cara yang betul untuk cairkan coklat masakan.  Cara yang betul mestilah menggun…

Khasiat Ketumbar yang Kita Tak Tahu

Ketumbar adalah herba yang banyak digunakan dalam masakan tak kiralah sama ada dalam bentuk daun ataupun biji. Nama saintifik bagi ketumbar ialah Coriandrum Sativum L. Haa siapa yang tak tahu tu sila take noted ye. Herba ini…

Apabila Bos Tak Suka Kita

Bila cakap pasai kerja semua orang mengeluh. Stress dengan kerja yang tak pernah habis. Dah la stress dengan kerja yang menimbun ditambah pula dengan perangai bos yang tak berapa best asyik nak mengarah je mentang-mentang l…