Showing posts with label Product Review. Show all posts
Showing posts with label Product Review. Show all posts

Friday, 26 March 2021

,

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada | Memiliki rumah yang cantik, besar, kemas dan tersusun adalah idaman semua orang. Tak kisah la rumah tu jenis apa, sama ada rumah teres, kampung mahupun kondominium, semuanya ada citarasa tersendiri bagaimana nak menghias rumah supaya lebih teratur dan sedap mata memandang. 


Kinah percaya korang mesti selalu bukak pinterest untuk tengok contoh dan dapatkan idea untuk design ruang rumah, susun atur rumah yang sedia ada tu kan. Kinah pun tak terkecuali masa kitorang mula-mula beli rumah ni tahun lepas. Kekononnya la nak hias rumah ni dengan cantik. 


Bila dah dapat idea, bajet pulak tak cukup nak upah interior designer sebab terlebih bajet lepas buat renovation. Salah satu faktornya kesilapan kontraktor sendiri grrr. Geram pulak rasanya. Kekonon nak mengubat kekecewaan nak cari la interior designer tapi lepas survey harga, mahal kot nak upah mereka. Tapi dalam hati teringin nak rumah cantik seperti dalam majalah tu. Nak buat sendiri, bukannya tau sangat. Nampaknya kena pendam dulu hasrat tu.


Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada

Nak dijadikan cerita, kinah terjumpa satu buku khusus buat mereka yang nak ada rumah dengan rekaan interior design tapi ikut citarasa sendiri. Ehhh ada ke buku macam tu kat Malaysia ni? Ehh mestila ada. Haaa best tak best? Nak tahu lebih lanjut, korang kena baca habis dulu ye.



Pengenalan IDW Design & Build 

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada
Firma IDW Design & Build yang terletak di Shah Alam

Pertama sekali kinah nak cerita dulu mengenai IDW Design & Build ni. Buat pengetahuan semua, IDW Design & Build merupakan sebuah firma reka bentuk dalaman profesional yang diterajui oleh Encik Lokman Hakim dan Puan Rabiatul Adawiyah yang kini terletak di Seksyen 7 Shah Alam. Mereka telah berada di dalam industri reka bentuk dalaman lebih dari 13 tahun lamanya. Woww amazing kan. Bukan senang tau nak bertahan lama berada dalam industri interior designer ditambah pula dengan musim pandemik ketika ni. 



Cabaran Membina IDW

Mereka bermula syarikat pembinaan dan reka bentuk dalamn IDW Design & Build (IDW) ni pada tahun 2007 yang mana ketika itu masing-masing berumur 21 tahun dan baru saja menamatkan pengajian di peringkat Diploma Reka Bentuk Dalaman dari Universiti Teknologi Mara, UITM Shah Alam.

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada
IDr. Lokman Hakim & IDr. Rabiatul Adawiyah
Chairman of IDW

Penubuhan syarikat ini didorong setelah menerima tawaran projek pengubahsuaian dan reka bentuk dalaman sebuah banglo yang bernilai RM1.7juta. Pada usia 24 tahun pula, pasangan ini telah menerima tawaran projek reka bentuk kolej yang bernilai RM70K dan projek ini mengambil masa selama satu tahun untuk disiapkan. Disebabkan kurang berpengalaman dan faktor umur yang masih muda ketika itu, mereka seringkali ditipu oleh kontraktor dan terpaksa menanggung bebanan hutang.


Dengan tekad dan keazaman yang tinggi telah menjadi pembakar semangat buat pasangan ini untuk menyambung pengajian ke peringkat ijazah sarjana muda seterusnya ke peringkat Sarjana. Pada masa yang masa, mereka juga turut menguruskan perniagaan IDW.


Lokman Hakim sebagai Pengarah Urusan IDW pernah digagalkan oleh pensyarah beliau sendiri dalam salah satu subjek sewaktu melanjutkan pengajian dalam Sarjana disebabkan kurangnya beri komitmen semasa dalam pembelajaran. Pasangan ini juga terus berhadapan dengan kontraktor yang seringkali mengambil kesempatan, akibatnya mereka terpaksa menanggung kerugian. 

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada

Pada tahun 2012, pasangan ini mencapai kata sepakat untuk mendirikan rumah tangga setelah mengharungi pelbagai onak dan duri dalan dunia perniagaan. Mereka juga bertekad, untuk membina empayar IDW walaupun terus berdepan dengan cabaran dan rintangan serta menanggung segala liabiliti hutang akibat ditipu oleh kontraktor.



Tragedi Kebakaran

Pengalaman ngeri menjadi titik tolak kepada Lokman Hakim dan Rabiatul Adawiyah untuk mewujudkan legasi yang lebih kukuh di IDW. Tragedi kebakaran IDW New Zealand pada tahun 2017 yang hampir meragut nyawa mereka sekeluarga apabila rumah penginapan ketika percutian keluarga hangus dijilat api. Daripada kejadian ngeri itulah, menjadi "push factor" kepada pasangan ini untuk mendidik dan membentuk team yang lebih kukuh di IDW agar dapat meneruskan legasi perniagaan IDW pada masa akan datang dan mereka bertekad untuk membantu 1 juta pemilik kediaman memiliki kediaman impian yang cantik dan sempurna.



Fenomena COVID

Tahun 2020 telah menyaksikan perubahan besar dalam sejarah negara dan seluruh dunia yang mana berlakunya penyebaran virus COVID dan akibatnya seluruh negara berhadapan dengan  "total lockdown" dan semua individu perlu duduk di rumah saja.

Bersikap sentiasa bersedia mendepani apa jua cabaran, Lokman Hakim, Rabiatul Adawiyah dan seluruh team IDW telah bersiap sedia untuk menghadapi sebarang kemungkinan. Sasaran utama untuk lebih fokus, mengkaji kembali kemungkinan yang sukar diramal dan bersiap sedia untuk lebih berusaha memberikan yang terbaik.

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada

Disebabkan dengan arahan kawalan pergerakan menyebabkan ramai yang mahukan ruang kediaman lebih selesa dan tidak membosankan. Kesannya, permintaan untuk mencantikkan ruang kediaman semakin meningkat dan IDW menjadi pemangkin untuk mencipta ruang yang lebih selesa untuk bekerja, belajar, dan menghabiskan masa bersama keluarga.

Disebabkan "New Normal" seperti ini telah mencetuskan inspirasi IDW untuk membantu lebih ramai pemilik kediaman merealisasikan rumah impian dengan penerbitan buku Design Collection.



Servis Eksklusif dan Harga Yang Perlu Dibayar

Sebagai jenama reka bentuk dalaman yang semakin diyakini, IDW berjaya mencipta ruang tampil yang mewah dalam setiap projek yang telah berjaya disiapkan. Keberkesanan IDW dalam menzahirkan rekaan yang menepati cita rasa pelanggan, ini membuktikan setiap pelaburan pelanggan adalah berbaloi dengan hasil yang diperolehi. 

Malah, IDW sebolehnya berusaha untuk memberi kesedaran kepada lebih ramai lagi pemilik kediaman dalam mengenal pasti cita rasa pelanggan dan menghasilkan rekaan yang berkualiti. Semoga dengan adanya buku Design Collection ni, IDW berusaha membantu merealisasikan impian dengan tawaran harga yang sangat mampu milik ini.

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada

Antara Contoh Design yang pernah dihasilkan oleh IDW.

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada


Review Kinah Bagi Buku IDW Design Collection

Sejujurnya, bagi kinah setiap rumah kena ada senaskhah IDW Design Collection ni tau. Kinah dah belek dari muka surat 1 hingga muka surat 423, memang sangat details. Korang yang blur tak tau nak cat warna apa pada ruang yang korang nak, hmm memang tak payah pening dah. Semuanya ada dalam tu. Korang cuma pilih nak design yang mana satu. 

Nak Rumah Cantik Seperti Upah Interior Designer Dengan Bajet Rendah, IDW Design Collection Kan Ada
Thahirah tengah membelek dan memilih design bilik idamannya

Satu lagi, buku Design Collection ni menggunakan kulit yang tebal dan muka surat berwarna. Thahirah yang baru tadika ni pun rambang mata tengok design bilik idaman yang ada dalam Design Collection ni tau.


Buku Design Collection menawarkan 200 pilihan reka bentuk dan gaya untuk setiap ruang kediaman, lengkap bersama lukisan pelan, visual 3 dimensi berserta rujukan gambar konsep sebagai sumber inspirasi.


DAPATKAN "PLUG & PLAY" INTERIOR DESIGN BOOK PERTAMA DI MALAYSIA SEKARANG!

RAYA PROMO RM 397 (HARGA ASAL: RM2897)

https://idw.design/idw-collection-design


#IDWMalaysia

#IDWDesignCollection 

#FIRSTPLUGandPLAYINTERIORDESIGNBOOKINMALAYSIA

#idwdesignnbuild

#200exclusiveinteriordesignsin1book

#bestinteriordesigninmalaysia  

#houseinteriordesigninmalaysia  

#interiordesigninmalaysia

#topinteriordesigninmalaysia

#topinteriordesigninselangor

#topinteriordesigninshahalam

#minimalisthousedesign

#modernhouseinterior

#bohoroomdecor

#bohemiandecor

#contemporaryinteriordesign

#houseinteriordesigninselangor

#aestheticbedroom

#livingroomdesign

#bedroominteriordesign

#Interiordesignbumiputra

#outdoordecor

#famousinteriordesigners

#famousinteriordesignersinmalaysia

#artdecointeriordesign

#3droomdesign

#decorationdesign

#interiordesignnearme


Tuesday, 16 March 2021

,

Bio-Life Proutix Suplemen untuk Kesihatan Wanita| Mencegah lebih baik daripada mengubati, merupakan perkataan yang seringkali kita dengar. Namun begitu, sejauh manakah kita mengambil pendekatan serius bagi menjaga kesihatan badan kita termasuklah dibahagian intim. Awas ya, entri kinah kali ni berkaitan dengan kesihatan wanita terutamanya. So, wanita diluar sana, tolong ambil serius akan hal ini, dan jangan sesekali kita pandang enteng pada bahagian itu ye. Jika kita buat tak tahu saja, jangan nanti esok lusa bila dah ada masalah barulah nak berubat. Takut nanti pada masa tu dah terlambat. 


Kinah faham, mungkin topik yang kinah bicara ni bukan semua orang suka bincang secara terbuka kerana malu, tapi, kita sebagai wanita nak tak nak kena jugak ambil tahu akan hal ni. Bimbang nanti akan membawa mudarat kepada diri.



Masalah Bahagian Intim Yang Sering Dialami Oleh Wanita

Apabila bicara mengenai bahagian intim wanita, kesedaran awal bermula daripada ibu bapa itu sendiri mengenai penjagaan kesihatan pada bahagian intim. Lagipun ibu adalah individu yang terdekat untuk mendedahkan anak perempuan mereka dalam soal penjagaan kebersihan faraj. Cara didikan penjagaan dan pembersihan yang betul akan membantu dan mengekalkan tahap Ph di kawasan tersebut bagi mengelakkan berlakunya jangkitan kuman ataupun fungus. 


Bio-Life Proutix Suplemen untuk Kesihatan Wanita
Bio-Life Proutix Suplemen untuk Kesihatan Wanita


Masalah seperti ini bukan saja dialami oleh anak gadis, malah wanita yang semakin meningkat usia juga tidak akan lari dengan masalah keputihan dan gatal pada Miss V ni. Kinah pun tak terkecuali dengan masalah ni lebih-lebih lagi semasa mengandungkan Thahirah dulu. Pada masa tu, gatalnya memang tak boleh bawa bincang. Jadi, kinah pun google la bagaimana cara nak hilangkan gatal miss V semasa mengandung. Semua cara kinah pakai tau. Itu cerita 6 tahun yang lepas la. Alhamdulillah sekarang memang dah takde masalah tu. Walaupun masalah tu tiada lagi, kita sebagai wanita perlu juga jaga Miss V kita tu sebaiknya. Benda nak pakai lama kot.



Kepentingan Pengambilan Probiotik Dalam Kehidupan Seharian

Pengambilan probiotik dalam kehidupan seharian dapat membantu dan memulihkan semula bakteria ‘baik’ serta kesimbangan mikrobiota vagina yang telah terganggu. Ohh ye baru-baru ni kinah diperkenalkan oleh rakan dengan suplemen makanan tambahan khusus untuk kesihatan wanita daripada produk biolife iaitu Proutix, bagus untuk kesihatan wanita katanya. Hmm kenapa la kinah tak tahu sebelum ni ye. 



Bio-Life PROUTIX Suplemen Khusus untuk Kesihatan Wanita

Seperti mana yang kinah bagitau di atas, Biolife Proutix adalah suplemen yang dicipta khusus untuk kesihatan wanita. Apabila kita menjadi isteri, ibu kepada 2 orang cahaya mata yang semakin aktif memerlukan kinah sentiasa kelihatan cergas dan cekap terutama dalam mengurus hal ehwal rumah tangga serta bisness yang kinah baru ceburi. Oleh sebab itu, kinah memerlukan suplemen seperti Proutix sebagai pelengkap yang dapat membantu kinah untuk terus kekal cergas setiap hari.


Bio-Life Proutix Suplemen untuk Kesihatan Wanita


Dari tadi kinah pung pang mengenai Proutix, mesti korang nak tahu apa itu Proutix kan. Proutix ialah suplemen probiotik yang dirumus khas untuk kesihatan wanita bagi membantu mengekalkan kesihatan wanita. Proutix ni mengandungi dua jenis strain yang telah diuji secara klinikal iaitu  Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reutri RC-14.



Ciri-Ciri Biolife Proutix

Bio-Life Proutix Suplemen untuk Kesihatan Wanita


Suplemen probiotik yang dirumus khas untuk kesihatan wanita

• Kedua-dua Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reutri RC-14 merupakan strain probiotik yang telah diuji secara klinikal.

• Menggunakan pengkapsulan mikro khas untuk melindungi kultur bacteria hidup daripada asid gastrik.

• Mampu bertahan pada garam hempedu dan melangsungkan hidup sepanjang saluran gastro-usus.

• Kapsul sayuran

• Halal

• 5 bilion CFU kultur hidup dalam setiap kapsul

• Selamat untuk pengambilan jangka panjang.



Perkara Penting yang Perlu Korang Tahu Mengenai Proutix

Ada perkara yang perlu korang tahu mengenai Proutix ni tau iaitu cara penyimpanannya. Proutix ni bukan boleh simpan di tempat sebarangan tau. Sebaik saja Proutix korang sampai, korang perlu simpannya di tempat yang sejuk bagi memastikan manfaat optimum Lactobacillus rhamnosus GR-1 dan Lactobacillus reutri RC-14 yang membekalkan manfaat kesihatan terhadap tubuh badan semasa pengaambilannya. 



Pengalaman Kinah Selepas Mengamalkan Biolife Proutix

Jika ditanya bagaimana pengalaman Kinah selepas mengamalkan Proutix? Syukur Alhamdulillah, kinah rasa hari kinah lebih ceria dan lebih selesa untuk jalani aktiviti harian kinah di rumah. Kinah dah cuba, korang bila lagi? Bagus tau Proutix ni tak cuba mana tahu kan.


Bio-Life Proutix Suplemen untuk Kesihatan Wanita


Di Mana Boleh Dapatkan Biolife Proutix Ni?

Korang boleh dapatkan kesemua produk Biolife termasuklah Proutix ni di website rasmi Biolife iaitu https://biolife.com.my/




Sunday, 28 February 2021

,
Puas Hati Betul Beli Kuih Raya Sedap Dari Cookies Vibe | Bila belek kalendar, nampaknya dah tak lama dah kita semua akan menyambut bulan Ramadhan. Sekejap sangat masa berlalu. Seperti biasa, apabila bulan ramadhan kian menjelma, secara tak langsung kita akan menyiapkan semua persiapan untuk menyambut bulan Syawal pulak. Pada masa ni, paling sibuk sekali tak lain dan tak bukan ialah kaum wanita la dan antara yang wajib dalam senarai persiapan raya semestinya kuih raya, tapi tahun ni nak buat kuih apa pula?, hmm nak buat berapa jenis kuih raya? 

Aiii macam macam lagi la dalam fikiran mak mak ni kan. 

Kuih raya merupakan kuih yang menjadi tradisi dan wajib ada di atas meja hidangan selain ketupat, rendang, lemang, lontong. Namun begitu, bukan semuanya ada masa untuk buat kuih raya terutamanya ibu-ibu yang berkerjaya. Lagi nak uruskan hal rumahtangga, anak pula mintak perhatian, rumah pula tak kemas lagi. Memang tak sempat la mak mak ni nak baking kuih raya. Jadi, bagi memudahkan dan menjimatkan masa, kebanyakan antara mereka memilih untuk membeli kuih raya saja, lebih mudah dan tak payah pening kepala dah. Tunjuk je nak kuih apa hehhe.

Sebut soal nak beli kuih raya, korang tahu ke nak beli biskut raya sedap di mana? Tempat biasa beli dah tak open order dah ataupun order dah full. Halah mana pulak nak beli biskut raya ni. Hmmm sedikit hampa kan tak dapat nak order kuih raya sedap yang biasa kita order tu kan.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Haaaaa follow kinah rapat rapat ye, kinah nak kongsi dengan korang kat mana korang boleh dapatkan premium cookies seperti yang biasa korang beli, bagi kinah la Cookies Vibe ni kinah paling puas hati tau sebabnya mereka menggunakan 100% pure butter jenama Anchor. Siapa yang tak kenal dengan jenama yang terkenal dari negara New Zealand tu. Coklat yang digunakan pun menggunakan jenama bukan kaleng kaleng ya, jenama Beryls lagi. 


Memang Puas Hati Beli Biskut Raya dari Cookies Vibe Ni

Haaaa kenapa kinah kata puas hati beli biskut raya dari Cookies Vibe ni? Seperti mana kinah beritahu pengenalan di atas, bahan-bahan yang mereka menggunakan adalah jenama yang premium, hmm patulah sedap. Selain tu, kuih raya yang dihasilkan semestinya HALAL dan merupakan 100% produk muslim. Satu lagi kan, biskut diorang ni langsung tak kedekut bahan. Dengarnya, untuk koleksi biskut raya tahun 2021 ni akan ada 35 jenis biskut beserta snack untuk korang pilih dan nikmati bersama keluarga. Uiiiii banyak pilihan ni.

Satu lagi, kalau korang nak tahu kinah terima keempat-empat kuih dan snack ni melalui kiriman pos tau. Korang sendiri boleh tengok keadaan kuih raya kinah macam mana. Masih elok terletak kuih-kuih tu semua. Terbaiklah Cookies Vibe ni.

Kalau korang tanya biskut apa yang best di Cookies Vibe. Haaa ini antara Top 10 biskut raya premium yang sering menjadi pilihan pelanggan mereka. Antaranya ialah Ombak Rindu, Malatops Crispy, Chocolate Heaven, Nutty Basket, Almond Chocobar, Royale Cadbury, Black Pistachio, Hazelnut Latte, Velvet Ohana, dan Crispy Rainbow (Biskut Lidah Kucing)

Buat penggemar cornflakes cookies, korang boleh mencuba biskut Malatops Crispy, Ombak Rindu, Cashew Butterscotch, Hazelnut Latte, Cornflakes Bites, dan Cashew Teacakes. Kesemua biskut ni ada cornflakes di dalamnya. 

Kalau korang nak tengok bagaimana biskut tu, di bawah ni kinah dah combine 6 jenis biskut dari website Cookies Vibe jadi 1 gambar untuk tatapan mata korang tu. 


Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......


Adehhhh rambang mata mak nak pilih biskut yang mana ni...... Semuanya nampak sedap belaka.



Biskut Raya Cookies Vibe Yang Menjadi Pilihan 

Kinah yang menaip ni pun, dah kecur air liur teringin kan semua biskut tu. Jadi, kinah pun cuba la order beberapa kuih dulu. Kekononnya nak merasa, at last terus jatuh cinta sebab sedap sangat la. Thahirah pun suka dengan cookies dari Cookies Vibe ni tau. Mulut dia tak habis habis kata "sedapnya biskut ni ibu". Nampaknya dia sorang je la yang hadap cookies ibu huwaaa.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Cookies yang menjadi rebutan kami berdua di rumah ni semestinya Chocolate Heaven. Dah nama pun heaven, memang ini lah yang paling laku di rumah ni. Hmm nampaknya kena order lagi la jawabnya lepas ni. Korang tengoklah sendiri rupa dia, macam mana la Thahirah tu tak terpikat, penuh dengan kacang dan disaluti dengan coklat Beryls. Hmmm rasanya memang sedap. Puas hati la makannya.

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Kuih raya kedua yang menjadi pilihan kinah ialah Black Pistachio. Hat ni kinah sorok dari Thahirah, kalau tak dengan biskut ni jugak la licin di makannya tanpa pengetahuan ibu dia. Bagi dia makan yang tu dulu hehehe

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Kuih raya ketiga pula hat ni special sikit. Tapi bukanlah menjadi rebutan kami berdua, sebab Thahirah tak berapa layan biskut ni. Selamat kuih saye heheh. Tapi si ayahnya pulak minat dengan biskut Pea Pods ni. Mujurlah banyak kuantiti biskut ni dan biskut ni tiap kali tonton movie, inilah makanan kudap-kudap kami berdua. 

Patutlah Kuih Raya Dari Cookies Vibe Ni Sedap, Rupanya.......

Paling akhir sekali ni kinah confirm, korang mesti suka dengan mini popia ni. Walaupun namanya mini popia, tapi dia punya agak besar jugak la. Memang puas makan dengan rasa intinya pedas sedikit. Hat ni memang sekejap je la tahannya. Sedap krup krap tak sedar dah tinggal setengah balang.


Review Kinah Setelah Mencuba Biskut Raya Dari Cookies Vibe

Mesti korang nak tahu kan sedap ke tidak  biskut raya  dari Cookies  Vibe ni kan?

Jawapan kinah, mestilah sedap uiii. Kinah ni kalau makan kuih raya tengok jugak jenis. Tapi kuih raya yang ni, memang tak berhenti kinah kunyah sampai tak sedar tinggal sikit je. Menyesal pulak order sikit je. Korang pun cubalah order sebalang dua, rasa dulu macam mana. Cookies banyak ni sekejap ke settle sambil tonton televisyen.



Bagaimana Nak Order Biskut Raya Cookies Vibe

Kinah yakin, korang confirm dah terliur tengok biskut kinah tu kan. Nak order ke? Boleh je, korang boleh order terus di website rasmi mereka dan segala penghantaran akan dibuat melalui pos mengikut rate yang terkini atau bagi yang tinggal di kawasan Lembah Klang, mereka akan guna khidmat MrSpeedy.

Takut biskut rosak? Alhamdulillah biskut kinah sampai dalam.keadaanasih elok camtik terleBoleh order dengan agen yang berhampiran dengan kawasan korang, jadi senang la nak pick up kuih raya korang tu nanti. By the way, sekarang ni agen mereka dah ada di seluruh negeri termasuklah Singapura dan Brunei. Best la gitu, korang tak payah pening dah. Oh ye, korang juga dah boleh mula buat pre order untuk kuih raya yang korang nak dan soal bayaran pula korang boleh bayar secara ansuran. Nak tahu pakej cookies korang kena terjah website Cookies Vibe. Ada yang kinah tengok, dengan harga serendah RM55.00 sebulan korang boleh dapat 6 jenis kuih. 

Cukuplah kan 6 jenis kuih atas meja tu, disamping dengan makanan lain hehe

Haaa ada yang nak teringin nak tambah pendapatan ke?

Rezeki korang, sekarang ni pengambilan menjadi agen telah dibuka untuk seluruh Malaysia, bagi yang berminat, korang boleh terus daftar sebagai #VibersFamily di website mereka.

Bagi yang tinggal beredekatan dengan Lembah Klang, korang boleh terus walk in showroom Cookies Vibe di Tingkat 1, Flexis, One South, Seri Kembangan Selangor.

Waktu operasi mereka dari 10.00 am hingga 6.00 pm (Selasa - Sabtu)

Untuk Maklumat lebih lanjut dan lihat sebarang promosi korang boleh terus layari

Hotline: 011 657 00101
Address: Cookies Vibe, U1-19, FLEXIS, ONE SOUTH, SERI KEMBANGAN, 43300 SELANGOR
Twitter / Tik Tok: @cookiesvibe
Email: cookiesvibeinfo@gmail.com

Hashtags

#Cookiesvibe #vibersfamily #cookiespremium2021 #kuihraya2021


Monday, 15 February 2021

,

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah | Holaa semua. Bagi korang yang ada masalah kulit kering, kulit sensitif ni kinah tau begitu susah nak cari skincare yang sesuai dengan keadaan kulit kita. Nak cuba sebarang produk local jauh sekali. Bukannya apa, bimbang kulit akan menjadi semakin teruk. Ni hah, kinah nak kongsi dengan korang satu produk local tetapi jenama ni memang well known dan dah lama bertapak dbumi Malaysia ni. Produk tersebut ialah Cosmoderm. 


Siapa yang tak kenal dengan jenama ni. Rata-rata pengguna sekarang telah ramai beralih ke produk Cosmoderm kerana kualitinya yang tak perlu lagi diragui dan kebanyakan produk Cosmoderm ni sesuai bagi semua jenis kulit dan begitu juga dengan produk Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced yang terbaharu ni. 


Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah


Kalau korang nak tahu, produk Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced warna pink ni baru saja dilancarkan pada bulan Januari lepas. Ianya didatangkan dengan kotak yang begitu cantik, warna pinkish membuatkan kinah lebih teruja nak mencuba produk Cosmoderm yang terbaharu ni 



Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced 

Kalau yang pernah mengikuti kinah sebelum ni, korang mesti perasan kinah pernah share mengenai set Cosmoderm Tea Tree Oil bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat. Tapi, untuk kali ni kinah nak kongsi set Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced pula. 


Kinah yakin, ramai yang teruja nak tahu mengenai produk cosmoderm yang terbaru ni kan. Bagi mereka yang inginkan kulit kelihatan sihat inilah dia set skincare yang sesuai untuk korang guna dan ianya sesuai digunakan untuk semua jenis kulit. Jangan ingat produk ni warna pink, hanya untuk golongan wanita saja tau, orang lelaki pun boleh guna jugak ye.


Apa yang membuatkan kinah lebih teruja nak mencuba set Cosmoderm Skin Perfect Balanced ni dengarnya ianya mengandungi Prebiotik dan Calamine untuk kecantikan wajah kita. Ehh biar betul ni kedua-dua bahan tersebut dapat membantu merawat wajah kita? 

Prebiotik dan Calamine? Biasa dengarkan...


Prebiotik

Prebiotik yang seringkali kita dengar biasanya membantu proses penghadaman kita supaya ianya lancar. Tapi, bagaimana pula prebiotik ni bertindak pada wajah kita pula. Sebenarnya fungsinya adalah sama saja, cuma prebiotik di dalam Skin Lab ni telah diformulasi khusus untuk membantu mengimbangi kondusi kulit wajah kita.


Calamine

Calamine pula memang tak asing lagi bagi mereka yang sering mengalami kegatalan dan kerengsaan di bahagian kulit. Kebiasaannya calamine ni dalam bentuk krim ataupun losyen. Calamine yang terdapat di dalam Cosmoderm terbaharu ni juga berfungsi untuk menenangkan keradangan kulit, kegatalan pada kulit, mengurangkan kulit berminyak serta membantu mengurangkan kesan sunburn. 


Di dalam set Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced ni terdapat 4 item iaitu

  1. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser
  2. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion
  3. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream
  4. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++



Hanya 4 Langkah Mudah Untuk Kulit Lebih Sihat Dengan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced

# 1. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Foaming Cleanser

Langkah pertama bagi rutin penjagaan wajah semestinya membersihkan wajah terlebih dahulu dari segala kotoran yang melekat pada wajah kita dengan menggunakan pembersih yang sesuai dengan keadaan kulit kita seperti pembersih wajah Perfect Blanced Foaming Cleanser ni. Foaming cleanser ini kalau korang nak tahu ianya bebas paraben, artifial colorant, fragrance, dan SLS/SLES. Jadi, bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif tu amatlah sesuai dengan foaming cleanser ni. 

Foaming cleanser ni boleh digunakan sama ada pada waktu siang atau pun pada waktu malam yang mana pembersih muka ini boleh membersih secara mendalam dengan membersihkan kotoran dan cela serta dapat membantu mengurangkan penghasilan minyak berlebihan pada wajah kita, mengurangkan kemerahan pada kulit serta meningkatkan fungsi kulit untuk menyerap segala nutrien.

Cara penggunaan
Hanya picit sedikit pembersih ke tapak tangan yang telah dibasahkan. Kemudian ratakan pembersih tersebut ke seluruh muka, pada masa ni jangan lupa massage sedikit muka kita tu. Setelah itu, bilas wajah dengan menggunakan air yang bersih. 



# 2. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Toning Lotion

Langkah kedua dalam rutin harian penjagaan wajah ialah dengan penggunaan penyegar wajah atau dengan lebih mesra dipanggil toner. Kinah tahu, ramai sebenarnya yang skip akan langkah ni. Tapi kalau nak kulit kita sihat, kenalah pakai toning lotion ni. Seperti pembersih wajah, toning lotion ini juga adalah bebas paraben, fragrance, dan artifial colorant.

Kalau korang nak tahu, toning lotion ni begitu istimewa yang mana korang tak perlu nak titis toning lotion ni ke atas cotton face, korang boleh terus apply ke wajah kita. Toning lotion ini diformulasi dengan calamine dan 20,000ppm prebiotik yang mana ianya dapat membantu melegakan kemerahan, meningkatkan kelembapan, serta meningkatkan pertahanan semula  jadi dengan mengekalkan keseimbangan kulit.

Cara Penggunaan
Goncang terlebih dahulu toning lotion ni. Setelah itu, titiskan toning lotion ke atas tapak tangan. Kemudian sapu rata ke seluruh wajah dan dap dap saja supaya toning lotion ini benar-benar meresap ke dalam kulit.



# 3. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mengandungi Prebiotik & Calamine Untuk Tingkatkan Kesihatan Kulit Wajah
Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Soothing WOW Cream

Seterusnya bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering boleh cuba Soothing WOW Cream ni. Formulasi prebiotik dan calamine pekat di dalamnya dapat membantu menenangkan dan melegakan kulit dengan penggunaan secara konsisten. Soothing WOW Cream ni sesuai digunakan sama ada pada waktu siang dan malam.

Cara Penggunaan
Picitkan krim ke telapak tangan, kemudian sapu rata ke seluruh wajah dan bahagian leher.



# 4. Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++

Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Mineral Sun Milk SPF25PA++

Setelah siap langkah ke tiga, jangan lupa sebelum keluar rumah tu make sure wajah kita telah dilindungi dengan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balaced Mineral Sun Milk SPF25PA++ terlebih dahulu terutamanya bagi mereka yang sering terdedah dengan cahaya matahari setiap hari.  Mengapa kita diwajibkan menggunakan Mineral Sun Milk ni? Kalau korang nak tahu, mineral sun milk ni dapat membantu dan melindungi kulit daripada sinaran uv yang merbahaya di luar sana yang boleh meningkatkan risiko kanser kulit. 

Kiranya macam suncreen jugak la mineral sun milk ni. Tambah pula cuaca sekarang ni agak panas, lagi la wajib korang apply mineral sun milk ni. Kata sayang kulit kan, so jangan la buat buat lupa ek.



Review Kinah Selepas Menggunakan Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced


Bagi korang yang masih ragu-ragu dengan cosmoderm skin Lab ni, sila buang perasaan tu jauh-jauh. Kinah sendiri dah guna pada kulit kinah sendiri ternyata set skin lab ni betul-betul dapat membantu mengurangkan kerengsaan pada kulit. Apa yang bestnya, kulit kita pun glowing tau dan langsung takde apa-apa masalah yang timbul selepas kinah menggunakaannya. 


Di Mana Boleh Dapatkan Rangkaian Cosmoderm Skin Lab Perfect Balanced Ni

Best betul bila ada satu set skincare yang betul-betul serasi dengan kulit kinah ni. Bagi yang tertanya tanya di mana boleh dapatkan kesemua rangkaian produk Cosmoderm ni, korang boleh dapatkan terus di semua rangkaian farmasi Watson, Guardian, Aeon Wellness di seluruh Malaysia ataupun bagi mereka yang selalu beli online, boleh terus ke www.cosmoderm.com.my atau di Shopee Cosmoderm Offical Store.







Friday, 13 November 2020

,

Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka |  Memiliki kulit yang cantik, anjal, dan berseri menjadi idaman bagi setiap wanita. Begitu jugak la dengan empunya diri ni.


Meskipun usia dah 31 pada tahun ni, kulit muka kinah dah mula nampak kusam. Bila tengok cermin, teringin nak kulit ni nampak cantik dan kulit lembut macam bayi tanpa sebarang make up. Siapa yang tak nak kulit umpama baby skin tu oii dan bila kulit dah elok cantik, kulit pinkish confirm orang tak panggil kita makcik dah.


Nak cantik seperti yang diidamkan, ada caranya. Selain jaga pemakanan, minum air kosong dengan mencukupi, penjagaan kulit secara rutin pun penting juga tau. Bagi memenuhi impian untuk kulit kelihatan cantik dan sentiasa lembap, kinah nak kongsi dengan korang satu essence terbaik untuk kulit muka kita iaitu RoyalQ Asia Diamond Dolly Booster Essence


Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
 Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka


Mengapa Diamond Dolly Booster Essence (DDBE) Terbaik Untuk Kulit Muka Kita

Kalau korang nak tahu, mengapa Diamond Dolly Booster Essence adalah booster terbaik untuk kulit kita adalah disebabkan dalam satu botol ni mengandungi 4 formulasi iaitu essence, serum, moisturiser, dan booster


Bagi kinah la, ianya lengkap sangat dah ni satu botol yang tampak eksklusif ni untuk mereka yang nak jaga kulit muka terutama bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering serta masalah kulit sensitif.



Kebaikan dan kelebihan yang ada pada Diamond Dolly Booster Essence 

  1. Sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif dan mengalami keradangan.
  2. Membantu membaiki kulit yang rosak, kering dan sunburn.
  3. Melembut dan melicinkan kulit muka.
  4. Membantu melindungi kulit dari sinaran radiasi berbahaya.
  5. Membantu menghilangkan kegatalan pada kulit muka.
  6. Membantu menanggalkan lapisan sel kulit mati.
  7. Membantu mengekalkan kelembapan kulit.
  8. Membantu melindungi kulit dari bakteria berbahaya.
  9. Membantu meningkatkan hidrasi dalam kulit.


Kandungan Diamond Dolly Booster Essence

Banyakkan kelebihan dan kebaikan pada Diamond Dolly Booster Essence ni. Disebabkan itulah, bagi kinah DDBE ni adalah serum muka terbaik buat masa ni. Dah tau tentang kelebihannya, kinah nak kongsi pula kandungan hebat di dalam Diamond Dolly Booster Essence ni. Kalau korang nak tahu, DDBE ni mengandungi 6 kandungan hebat yang mana dalam setiap kandungan ini mempunyai khasiatnya yang tersendiri. 


Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka

  1. Chamomilla Recutita Extract - Berfungsi melegakan kulit yang mengalami keradangan dan meredakan kulit yang sensitif.
  2. Cucumis Sativus - berfungsi membaiki kulit yang kering dan rosak seterusnya menjadikan permukaan kulit lebih lembut dan licin. Ekstrak ini juga sangat baik untuk membaiki kulit sunburn. pH value ekstrak ini juga sesuai dengan kulit kita.
  3. Asparagopsis Armata Extract - Merupakan red alga yang sering dijumpai di Kawasan pendalaman lautan India dan Pasifik.Extract ini sangat bagus untuk melindungi kulit dari sinaran radiasi merbahaya.
  4. Saponaria Officinalis Herb - Mengandungi flavonoids dan vitamin C untuk menenangkan kulit (soothing) dan menghilangkan kegatalan i] muka.
  5. Humulus Lupulus - Bersifat sebagai antimicrobial dalam alam semulajadi. Melindungi kulit dari persekitaran luar di mana ianya membantu memelihara kelembapan kulit dengan menjadikan kulit kekal lembap dan lembut. Turut membantu menanggalkan lapisan kulit mati dari epidermis serta membersihkan kulit.
  6. Avena Strigosa Seed Extract - Dikenali sebagai Black Oats Extract. Mengandungi bahan yang mampu menampung air di dalam kulit. Jadi, proses penghidratan secara semula jadi dapat diransang dan dikuatkan.

 


Cara Penggunaan Diamond Dolly Booster Essence

Diamond Dolly Booster Essence Booster terbaik untuk kulit muka
Diamond Dolly Booster Essence Booster Terbaik Untuk Kulit Muka

Bestkan Diamond Dolly Booster Essence ni, rupanya banyak kelebihan yang kita dapat bila kita pakai secara konsisten. Cara guna essence ni pun mudah saja, picit mengikut kuantiti yang diperlukan. Kemudian, gunakan hujung jari korang dan sapu 2 - 3 titik pada muka dan leher secara membulat. Mudah je. Lepas ni, pada sesiapa yang mencari cara untuk atasi kulit kering dan tips untuk kulit sensitif, haaaa ini lah dia penyelesaiannya. Tak salah nak berbelanja sedikit untuk kesihatan kulit muka korang daripada korang terpaksa berbelanja mahal cucuk sana cucuk sini tapi hasil tak seperti yang diharapkan. 



Untuk maklumat lanjut dan sebarang pembelian korang boleh layari

Instagram :http://www.instagram.com/thebeautyexpertcheras

Facebook:  www.facebook.com/thebeautyexpertacademy

Whatsapp: 013-2576447/03-95467094

Tuesday, 3 November 2020

,

Atasi Jerawat Dengan Hanya 3 Langkah Mudah Dengan Tea Tree Oil Cosmoderm |  Jerawat..... Cerita pasal jerawat, kinah ni dulu ada la jugak masalah dengan jerawat terutamanya masa remaja dulu. Macam-macam cara, petua orang lama kinah cuba untuk mengurangkan jerawat, dan bintik hitam terutamanya di muka ni tau. Paling sadis, siap dengan pakej parut jerawat lagi sebab tangan ni gatai nak picit. 



Walaupun sekarang ni umur dah 30 an, masalah jerawat tu tetap ada tapi tak ketara seperti remaja dulu. Walaupun tak banyak, sedikit sebanyak mengganggu ditambah pula dengan kulit berminyak, memang tak selesa. Baru-baru ni kinah diperkenalkan dengan satu produk yang dapat membantu mengurangkan masalah jerawat seperti kinah alami sekarang ni. Namanya Cosmoderm Tea Tree Oil


Dah kebetulan ada sale 10.10 aritu tak salah kot nak mencuba dan kinah terus grab satu set Cosmoderm Tea Tree Oil Series sebab kulit kinah lepas bersalin ni ada la naik jerawat sikit dibahagian hidung dan muka berminyak. Mungkin disebabkan perubahan hormon barangkali (ayat nak sedapkan hati). Hahhah



Kenapa memilih Cosmoderm Tea Tree Oil sebagai rangkaian penjagaan kulit?


Sepertimana yang kita tahu, produk Cosmoderm merupakan produk penjagaan kulit keluaran tempatan dan telah mula bertapak di Malaysia sejak tahun 2001 lagi. Kiranya masuk tahun ni dah 19 tahun dah Cosmoderm ni ha. Apa yang penting, produk Cosmoderm ni adalah halal dan tak perlu la kita ragui kandungan yang digunakan. Paling best, kesemua produk dari Cosmoderm ni bebas daripada paraben dan sulfat termasuklah Tea Tree Oil ni. Jadi, bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif tu boleh sangat mencuba rangkaian produk Cosmoderm ni tau. So no worries. 


Dah alang-alang kinah kaut Cosmoderm Tea Tree Oil satu set, jadi hari ni kinah nak kongsi dengan korang 3 langkah rutin untuk mengurangkan jerawat dan kulit berminyak dengan Cosmoderm Tea Tree Oil dan korang akan dapat lihat perubahannya dalam masa hanya 3 hari saja okeh. Macam tak percaya je dengan hanya 3 langkah, jerawat akan mula pudar. 



3 Langkah Mudah Untuk Membantu Memudarkan Jerawat


Atasi Jerawat Dengan Hanya 3 Langkah Mudah Dengan Tea Tree Oil Cosmoderm


Langkah 1 : Cosmoderm Tea Tree Oil Facial Cleanser

Pertama sekali bersihkan muka dengan Cosmoderm Tea Tree Oil Facial Cleanser sebagai rutin pencuci harian. Kinah suka sangat dengan cleanser ni tau. Bau dia pun best. Buat pengetahuan semua, facial cleanser ni dapat membantu mengurangkan minyak berlebihan di muka serta membersihkan liang pori dan membantu merawat masalah jerawat di muka kita.


Langkah 2 : Cosmoderm Tea Tree Oil Purifying Mask

Setelah muka kita dibersihkan dengan cleanser, langkah kedua yang perlu dilakukan ialah dengan mengoleskan Cosmoderm Tea Tree Oil Purifying Mask di wajah kita. Biarkan ianya selama 15 hingga 20 minit kemudian bilas dengan air. Pada masa ni, korang akan rasa mint sejuk je pada muka. Fungsi purifying mask TTO ni dapat membantu menyerap lebihan minyak, mengeringkan jerawat serta liang pori. Cubalah memang best muka pun rasa bersih je.


Langkah 3 : Cosmoderm Tea Tree Oil Anti Blemish Gel

Seterusnya, korang boleh sapu Cosmoderm Tea Tree Oil Anti Blemish Gel. Diingatkan Anti Blemish Gel ni ada dua jenis iaitu Anti Blemish Gentle (khusus untuk kulit sensitif dan berjerawat), dan Anti Blemish X-Press (hat ni tak sesuai untuk kulit sensitif). So, pilihlah mana yang sesuai untuk jenis kulit korang ye. Kalau korang nak tahu, Anti Blemish Gel ni berfungsi untuk membantu mengurangkan jerawat, bintik hitam dan bintik putih pada wajah kita dalam tempoh 3 hingga 5 hari dan ianya bergantung juga dengan keadaan jerawat tu. 


Selain 4 produk Tea Tree Oil yang kinah cerita di atas, terdapat beberapa lagi produk dalam rangkaian Cosmoderm Tea Tree Oil ni seperti :


Atasi Jerawat Dengan Hanya 3 Langkah Mudah Dengan Tea Tree Oil Cosmoderm


  • Cosmoderm Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion 
  • Cosmoderm Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser
  • Cosmoderm Tea Tree Oil Oil Control Serum
  • Cosmoderm Tea Tree Oil Shower Gel
  • Cosmoderm Tea Tree Oil Magic Body Lotion


Cosmoderm Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion 

Penyegar tanpa minyak ni dikatakan dapat membantu merawat jerawat, membantu memudarkan parut jerawat disamping  dan menyingkirkan sel-sel kulit mati yang ada pada wajah kita. Nak gunakannya pun mudah saja, hanya tuangkan Cosmoderm Tea Tree Oil Clarifying Toning Lotion ke tisu muka kemudian sapu rata pada wajah kita.


Cosmoderm Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser

Cosmoderm Tea Tree Oil Day & Night Moisturiser ini bertindak sebagai primer dan pelembap untuk kegunaan siang dan malam hari. Di samping itu, pelembap berasaskan air ini begitu sesuai digunakan sebagai asas make up serta perlindungan asas kepada sinaran UVA dan UVB yang akan menggelapkan dan merosakkan sel-sel kulit. Pelembap ini juga sesuai bagi mereka yang mempunyai kulit berminyak dan kombinasi.


Cosmoderm Tea Tree Oil - Oil Control Serum

Serum berasaskan gel-water based dengan ekstrak buah dikatakan dapat membantu mengawal lebihan minyak pada wajah kita disamping membantu mengecilkan liang pori yang menjadi penyebab kepada jerawat, blackheads dan whiteheads


Cosmoderm Tea Tree Oil Shower Gel

Shower gel Tea Tree Oil boleh bertindak sebagai shower gek antibakteria yang mana dapat memberi kesegaran yang luar biasa disamping dapat membantu mengurangkan bau badan serta jerawat pada badan. Pembersihan yang lembut pada kulit mejadikan kulit kita menjadi lebih segar, licin tanpa rasa melekit. 


Cosmoderm Tea Tree Oil Magic Body Lotion

Magic Body Lotion merupakan losyen yang dapat membantu merawat bau badan, jerawat pada badan dan juga kesan terbakar akibat berjemur di bawah sinaran cahaya matahari. Ianya dapat membantu memberi kelegaan dan ketidakselesaan pada kulit. Bagi mereka yang mengalami masalah ruam, jangkitan kulat dan bakteria boleh juga  menggunakan TTO Magic Body Lotion ni. Oh ye, losyen ini juga berfungsi sebagai penghalau nyamuk serta pepijat dan ianya sesuai digunakan pelbagai lapisan umur.



Review Kinah Sepanjang Menggunakan Cosmoderm Tea Tree Oil

Alhamdulillah, macam tak percaya je jerawat boleh hilang dalam masa 3 hari saja tau. Kebetulan masa guna TTO ni naik jerawat pasir. Memang kinah ikut je 3 langkah tu, dan memang terbukti, jerawat pasir dah tak kelihatan lagi. Bila pegang je kulit, rasa licin dan minyak pada muka pun dah kurang. Kinah yang baru guna produk Cosmoderm ni dah in love sangat dengan TTO ni tau. Korang yang ada masalah jerawat tu bolehlah cuba rangkaian Cosmoderm Tea Tree Oil ni.


Korang yang nak mencuba rangkaian produk Cosmoderm ni boleh dapatkannya di mana-mana farmasi, kedai hospital, serta klinik di seluruh Malaysia termasuklah kedai runcit di Singapura dan Lubnan dengan harga yang berpatutan. Selain itu, korang juga boleh dapatkan kesemua produk Cosmoderm di Watsons, Guardian, dan Aeon Wellness dari harga RM13.90 hingga RM34.90 atau korang yang tak sempat nak ke farmasi tu, bolehlah beli di Shopee je.


Untuk maklumat lebih lanjut mengenai produk Cosmoderm Tea Tree Oil atau produk Cosmoderm yang lain, korang boleh terus terjah 


Website : www.cosmoderm.com.my

Instagram : https://www.instagram.com/cosmoderm

Facebook : https://www.facebook.com/Cosmoderm

Shopee : https://www.shopee.com.my/cosmoderm


TO ACNE FREE WITHIN 3 DAYS

Sunday, 5 July 2020

,
Lindungi Kulit Dari Sinaran UV Dengan Sunscreen Daily Defender Dan Minuman Sunblox Keluaran Nuvit | Walaupun kini kita masih berada dalam fasa PKPB, ada juga diantara kita yang telah mula bekerja seperti biasa, dan ada juga yang masih bekerja dari rumah saja. Bagi mereka yang telah mula bekerja, mereka seringkali terdedah dengan sinaran ultraviolet (uv) yang mana jika dibiarkan terdedah secara berlebihan akan merosakkan kulit. Tambahan pula keadaan cuaca sekarang ni yang tak menentu, perlindungan untuk kulit seperti sunblock atau sunscreen adalah sangat penting ye.

Apa Itu Sinaran Ultraviolet (UV)

Bagi memahami dengan lebih jelas lagi mengenai sinaran ultraviolet ni, kinah ada rujuk dengan wikipedia apa itu sinaran ultraviolet. Sinaran ultraviolet atau sinar ultraungu atau lebih tepat lagi ultralembayung merupakan sinaran elektromagnet yang mempunyai panjang gelombang yang lebih pendek dari cahaya nampak. Panjang gelombang untuk sinar uv adalah antara 200-400 nm, dan bertenaga dari 3 ev hingga 124 ev. 

Terdapat tiga rantau spektrum pada sinaran masuk UV. Ia diklasifikasikan sebagai UVA (320 - 400 nm), UVB (290 - 320 nm) dan UVC (100 – 280 nm). Gelombang rantau spektrum yang lebih pendek, UVC, boleh diabaikan pada permukaan bumi memandangkan ia paling diserap oleh ozon di stratosfera. Justeru, kandungan utama sinaran UV yang sampai ke permukaan bumi adalah UVA dan UVB, dengan jumlah yang lebih kecil. 

Apabila cahaya matahari menembusi atmosfera bumi, kesemua UVC dan lebih kurang 90% UVB diserap oleh ozon, wap air, oksigen dan karbon dioksida. UVA amat kurang diserap oleh atmosfera. Oleh yang demikian, sinaran UV yang sampai ke permukaan Bumi kebanyakannya terdiri daripada UVA dan sejumlah kecil komponen UVB. Paras sinaran UV biasanya dipengaruhi oleh 3 faktor utama iaitu ketinggian matahari, latitud dan juga altitud. 


Bahaya Sinaran UV Kepada Kulit

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit

Bunyi macam sedap je dengar sinaran uv ni, tapi korang kena tau betapa bahayanya sinaran ultraviolet jika terdedah terlalu lama tanpa sebarang perlindungan. Lagi teruk, lapisan ozon kini semakin hari semakin nipis disebabkan perbuatan manusia itu sendiri. 

Antara bahaya sinaran uv kepada kulit kita ialah: 

1. Sunburn dan Penuaan Kulit

Penuaan kulit pra-matang, sunburn atau erythema (kemerahan kulit) merupakan kesan-kesan yang seringkali berlaku akibat terdedah kepada sinaran UV. Pendedahan yang berpanjangan akan memberi kemudaratan serta membawa kerosakan kronik yang serius. 

2. Kanser Kulit Bukan Jenis Melanoma

Kanser kulit bukan jenis melanoma seperti karsinoma sel basal dan karsinoma sel squamous adalah kesan kronik sinaran uv yang boleh dirawat melalui pembedahan saja. Walaupun jarang membawa maut, ianya boleh menyebabkan kesakitan dan kecacatan kerana kebiasaannya kerosakan ni berlaku di bahagian kawasan badan yang lebih terdedah seperti telinga, muka, leher dan lengan.

3. Melanoma Malignan

Merupakan kanser paling dasyat dan juga punca utama kepada kematian akibat kanser kulit. Individu yang berkulit cerah, rambut berwarna merah atau cerah serta ambang erythema yang rendah selepas terdedah secara berterusan dengan sinaran uv lebih cenderung kepada kanser kronik ini.

4. Mata

Mata adalah sebahagian anggota badan yang sensitif dan bahagian yang sering terdedah dalam badan kita. Pendedahan sinaran UV terlalu lama boleh menyebabkan kesan seperti photo-keratitis dan photo-konjunctivitis, radang bola mata, dan kelopak mata. Walaupun kesan kedua-dua keadaan ni boleh diubah, ianya memberi komplikasi yang begitu menyakitkan.

Katarak turut terjadi akibat pendedahan cahaya matahari dan sinaran uv yang keterlaluan. Katarak juga boleh menyebabkan mata kita menjadi buta pada peringkat yang kronik.

5. Sistem Imun 

Terdapat kajian (tidak pasti daripada mana sumber) menunjukkan bahawa pendedahan sinaran uv boleh mengurangkan sistem pertahanan badan kita terhadap tumor kulit. Sistem pertahanan yang semakin merosot boleh meningkatkan jangkitan virus, bakteria, dan sebagainya disamping mengurangkan keberkesanan vaksin.

Hah rupanya banyak juga kesan sinaran uv ni kepada kita jika terdedah terlalu lama. Selama ni, kita pandang remeh je akan hal sebegini. Selepas ini, pastikan sebelum keluar rumah, pastikan diri kita telah dilindungi terlebih dahulu. 


Bagaimana Lindungi Kulit Dari Sinaran UV Yang Berbahaya

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit

Bagaimana nak lindungi kulit dari sinaran uv ni? 

1. Pakai Pakaian Yang Sesuai

Pemilihan pakaian yang sesuai ketika berada di luar rumah ni penting tau. Seeloknya pilih pakaian yang diperbuat daripada fabrik tenunan kerana ianya lebih sesuai untuk dipakai di bawah cahaya matahari. Selain tu, pakai pakaian yang berwarna gelap berbanding cerah. Jangan lupa bawa topi bersama bagi melindungi rambut daripada terik cahaya matahari.

2. Guna Cermin Mata Hitam

Jangan lupa bawa cermin mata hitam bersama ye apabila berada di luar. Pakai cermin mata hitam ni bukan saja nampak bergaya saja, malah ianya mampu melindungi mata dan kulit disekitar mata kita daripada rosak. 


3. Guna Sunscreen Pada Bahagian Badan yang Terdedah

Kinah yakin ramai diantara kita yang mengabaikan penggunaan sunscreen ni sebab rasa leceh nak guna tambah bila duduk di rumah je, buat apa nak pakai. Betul tak? Sebenarnya tanggapan tu salah tau sebab sinaran uv ni tetap juga boleh masuk dalam rumah melalui tingkap ataupun pintu.

Lindungi Kulit Dari Sinaran UV Dengan Sunscreen Daily Defender Dan Sunblox Keluaran Nuvit 

Sebelum mula PKP ni selalu bawak Thahirah keluar pergi main di taman, kekadang tu teman dia main dengan kawan-kawannya di luar rumah setiap petang. Jadi, sebelum lepaskan dia keluar bermain di luar kinah akan pastikan Thahirah pakai sunscreen terlebih dahulu. Walaupun sekarang ni PKPB dan aktiviti luar masih terbatas, kami tetap menggunakan sunscreen sebagai perlindungan.

Oh ye, baru-baru ni kinah diperkenalkan dengan produk khusus untuk perlindungan kulit ni tau. Apa yang menariknya produk ni bukannya satu tapi dua produk khusus perlindungan kulit dari sinaran uv iaitu sunscreen Daily Defender dan Minuman Kesihatan Sunblox keluaran Nuvit.

Nuvit Daily Defender SPF50+***(Lightweight Moisturising Sunscreen)

Korang yang tengah survey nak cari sunscreen yang tak berminyak dan tak melekit, Nuvit Daily Defender la jawapannya. Nuvit Daily Defender ni dengan SPF50+ dapat membantu melindungi kulit kita daripada sinaran cahaya matahari yang boleh merosakkan kulit kita dan kesannya kinah dah cerita panjang lebar di atas tadi. Korang tak perlu risau dengan Nuvit Daily Defender ni, ianya selamat digunakan, lembut, tidak mengandungi alkohol, tidak mengandungi paraben dan bebas wangian. Apa yang pasti, ianya sesuai untuk semua jenis kulit.

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit

Kelebihan Menggunakan Nuvit Daily Defender SPF50+***

Sebenarnya banyak kelebihan yang kita dapat bila kita konsisten menggunakan Nuvit Daily Defender SPF50+*** ni tau. Antaranya ialah
  • Dapat membantu mengurangkan kesan garis halus dan kedutan di wajah
  • Dapat membantu mencerahkan tona kulit yang tak sekata
  • Dapat membantu atau mengurangkan risiko menghidap kanser kulit

Cara Menggunakan Nuvit Daily Defender SPF50+***

Cara menggunakan krim perlindungan ni mudah je. Hanya sapu di kawasan yang sering terdedah seperti di kawasan tangan, dan muka terutamanya (elakkan sapu di kawasan mata)

Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

Sinaran Ultraviolet, sinaran UV, bahaya sinaran UV kepada manusia, sunscreen, daily defender by Nuvit, Sunblox by Nuvit
Nuvit Sunblox
Selain perlindungan luaran, dalaman pun jangan dilupakan. Selepas menggunakan Nuvit Daily Defender Sunscreen sebagai perlindungan sinaran UV dari luaran, boleh amalkan minuman kesihatan Sunblox dari Nuvit. Banyak kelebihan yang diperoleh apabila mengamalkan minuman Sunblox ini.

Nuvit Sunblox merupakan minuman kesihatan yang berperisa oren dan lemon yang mengandungi vitamin c, kolagen Tripeptide dan Nutrosun. Gabungan ketiga-tiga bahan ini dapat membantu melindungi dan memperbaiki kulit kita daripada kesan terbakar akibat panas matahari (sunburn) dan membantu mengurangkan masalah penuaan kulit.

Ramuan yang Digunakan Di Dalam Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

Kolagen ikan, Oligosakarida, Serbuk Oren, Vitamin C, NutroxSun™, Serbuk Lemon dan Ekstrak Polypodium Leucotomos.

Bahan Utama - NutroxSun™ adalah ramuan photoprotective eksklusif oral berdasarkan tumbuhan. Mengandungi dua bahan anti-oksidatif dan anti-radang, ekstrak Citrus dan ekstrak Rosemary. Dengan gabungan kedua-dua bahan ini, dapat membantu menghalang penuaan foto dengan menghalang pembentukan spesies oksigen radikal (ROS) dalam kulit. 

Kelebihan Mengamalkan Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

1. Mengurangkan kesan selaran matahari - NutroxSun™ dan Polypodium Leucotomos dapat mengurangkan kemerahan dan kegelapan kulit setelah terdedah kepada matahari.

2. Mengurangkan penuaan kulit - NutroxSun™ mengimbangi penjanaan spesies oksigen reaktif yang disebabkan oleh radiasi UV yang akan menyebabkan penuaan kulit pramatang.

3. Mengekalkan keanjalan kulit - Kandungan kolagen di dalam minuman Nuvit Sunblox dapat meningkatkan keanjalan kulit dan mengurangkan kedutan.

4. Mengurangkan kerosakan kulit - Pendedahan kepada sinaran cahaya matahari boleh menyebabkan apoptosis sel, kerosakan DNA dan tumor kulit. Antioksidan seperti Vitamin C, NutroxSun™ dan Polypodium Leucotomos boleh membantu mencegah kerosakan kulit yang disebabkan oleh UV.

Cara Bancuh Minuman Kesihatan Nuvit Sunblox

Hanya campurkan 1 sachet dengan 180ml air bersuhu bilik, kemudian kacau campuran tadi sehingga larut. Korang digalakkan untuk mengambil Nuvit Sunblox hanya sekali sehari saja dan jangan lupa minum air kosong dengan mencukupi.

Gentle Reminder
Penggunaan Nuvit Sunblox dan juga pelindung matahari menawarkan perlindungan yang lengkap untuk kulit di bawah pendedahan matahari yang panjang.

Untuk dapatkan lebih maklumat mengenai kedua-dua produk perlindungan sinaran UV ni, bolehlah layari

Website : 

Facebook: